Naar onze winkels?

Benieuwd naar onze winkels in Hoornaar en Giessenburg? Zowel de winkel in Hoornaar als de winkel in Giessenburg zijn voorzien van de modernste apparatuur. U wordt geholpen door winkelslagers en winkelbediende die weten wat vlees is en u op een professionele manier kunnen helpen. Klik op "meer informatie..." voor onze openingstijden en routebeschrijving.

Verwerking van vlees en vleeswaren door Slagerij Bouter

Voordat het vlees in de toonbank van de winkel ligt moeten er nog een aantal dingen gebeuren. Als eerste moeten de benen of botten verwijderd worden. Het is van belang dat dit op een nette manier gebeurd, omdat we het vlees niet willen beschadigen.

Bij het uitbenen worden de verschillende delen vlees gesorteerd. Alle delen van een varken of rund hebben een naam en een bepaalde gebruikersmogelijkheid. Zo wordt bijvoorbeeld Haasbiefstuk (Tournedo) natuurlijk niet tot gehakt verwerkt. Voordat een stuk vlees klaar is, moeten er ook nog zenen, vet en kraakbeen worden verwijderd. Ook hier is het weer van belang welk stuk vlees waarvoor gebruikt gaat worden.